Kollagén – A szervezet kötőanyaga és ragasztója

Kollagén – A szervezet kötőanyaga és ragasztója

Kollagén kisokos Reading Kollagén – A szervezet kötőanyaga és ragasztója 3 minutes Next Mindent a kollagénről

 

A kollagénre azért mondjuk azt, hogy a szervezet ragasztóanyaga, mert a kollagén a kötőszövetekben található fehérje, amely tulajdonképpen összetartja a testünket. A kollagén a bőr, a csontok, az ízületek, az izmok, a porcok és a belső szervek egyik fő építőanyaga. A kollagén elnevezés a görög »kolla« szóból ered, ami ragasztót jelent. A kollagén adja a bőr rugalmasságát és erősségét, valamint segít megelőzni a ráncosodást és az ízületi fájdalmakat.


A legjobb kollagén

Ez a meghatározás attól is függ, hogy milyen célra szeretnénk használni a kollagént, és milyen állapotban van eleve a szervezetünk. A kollagénnek több típusa létezik, amelyek különböző szövetekben és funkciókban játszanak szerepet. A leggyakoribbak az I., a II. és a III. típusú kollagének. Ezeket a következőképpen lehet leírni:

  1. típusú kollagén: Ez a legelterjedtebb kollagén típus a testben, amely a bőr, a csontok, az inak, a szalagok és az erek felépítésében játszik szerepet. Ez a típus teszi ki a szervezet összes kollagéntartalmának 90%-át, és kiemelkedően erős hatású. A bőr rugalmasságáért és hidratáltságáért, valamint a haj és a körmök egészségéért felelős. A legjobb forrásai a halkollagén (vagy általában tengeri kollagén), a szarvasmarha- és sertéskollagén peptidek, valamint a fehérjében gazdag élelmiszerek, mint a hal és a marhahús.
  2. típusú kollagén: Ez a fő kollagén típus a porcban, amely az ízületek és a porcok egészségét támogatja. A porc segít tompítani a rázkódásokat és csökkenteni az ízületek kopását. A II. típusú kollagén hialuronsavat is tartalmaz, amely természetes kenőanyagként funkcionál az ízületek számára. A legjobb forrása a csirkehús.

III. típusú kollagén: Ez a típus főleg az I. típushoz áll közelebb, hiszen a bőr egyik legjelentősebb összetevője, emellett azonban a szervszövetek kötőanyagában is megtalálható. Ez a típus segít megelőzni a ráncosodást és a finomvonalak megjelenését, valamint erősíti a csontokat. A legjobb forrása a szarvasmarha- és sertéskollagén peptidek.

Ha bőröd szépségét és egészségét szeretnéd támogatni, akkor az I. vagy III. típusú kollagén lehet jó választás számodra. Ha ízületeid egészségét szeretnéd javítani, akkor pedig inkább a II. típusú kollagénre érdemes koncentrálnod. Természetesen ezek nem zárják ki egymást, hiszen egy komplex kollagén formula többféle típust is tartalmazhat.


Miért ajánljuk elsősorban a folyékony kollagén fogyasztását?

A folyékony kollagénnek több előnye is lehet a porított vagy tablettás formákkal szemben.

  1. Könnyebben felszívódik a szervezetben, mert még kisebb molekulákból áll, mint a hidrolizált kollagén peptidek.
  2. Nem igényel vízbe keverést vagy rágni valót, így kényelmesebb és gyorsabb a fogyasztása.
  3. Tartalmazhat más hatóanyagokat is, mint például vitaminokat, ásványi anyagokat vagy antioxidánsokat, amelyek fokozzák a kollagén hatását.
  4. Jobban ízlik, mint a porított kollagén, amelynek kesernyés vagy semleges íze lehet.

Tehát ha szeretnéd hatékonyan pótolni a kollagént a szervezetedben, akkor a folyékony kollagén egy jó választás lehet számodra. Természetesen fontos figyelni a termék minőségére és összetételére is, és választani olyan forrást, amely megfelel az igényeidnek és az étrendednek. Ajánljuk jó szívvel lenti folyékony kollagén italt, hialuronsavval és C-vitaminnal.

Két különböző ízben is elérhető a Magna G&T webáruházban, narancsos és erdei bogyós gyümölcsös kapható. Mindkettőnél kiemelt figyelmet fordítottunk a finom ízvilág biztosítására. Kóstolja meg Ön is a legjobb minőségű kollagén italokat, nem fog csalódni!

Subscribe to our newsletter!

Promotions, novelties, deals directly for you!