Magna G&T FIT'n SKIN kollagén ital megérkezett!

Magna G&T FIT'n SKIN kollagén ital megérkezett!

Idős kutya ápolása Du liest Magna G&T FIT'n SKIN kollagén ital megérkezett! 5 Minuten Weiter Növényi kivonatok

A legegyszerűbb és legtisztább megoldás a kollagén fogyasztására a folyékony formában való bevitel, amelyhez ideális megoldás lehet a hidrolizált marhakollagént tartalmazó kollagén ital. Ez egy egyszerűen fogyasztható, jó ízű termék, amelyben megtalálható még néhány olyan összetevő is, amelyek növelik a kollagén hatékonyságát.

Ebben a bejegyzésben részletesen kifejtjük, hogy milyen hatásai vannak a kollagénnek és a hiarulonsavnak, és megmutatjuk, hogy milyen lehetőségeink vannak, ha hatékonyan szeretnénk kollagént juttatni a szervezetünkbe.


A kollagén hatásai

A kollagén egy fontos strukturális fehérje, amely tulajdonképpen egyben tartja a testünket és támogatja a test elsődleges szöveteinek struktúráját. A testünkben található fehérjék egyharmadát teszi ki. A kollagén termelése az életkor előrehaladtával csökken, ezért érdemes a bevitelére különös figyelmet fordítani.

A kollagénnek számos jótékony hatása van a szervezetre. Serkenti a haj, és a körmök növekedését, továbbá utóbbiakat sokkal erősebbé és rugalmasabbá teszi, aminek köszönhetően azok ritkábban törnek. Sok esetben még a hajhullást is képes megakadályozni a megfelelő kollagén szint a szervezetben. Természetesen a bőrünk állapotában is szerepel van, hiszen feszesebbé varázsolja azt, aminek következtében halványulnak a ráncaink.

A kollagén azáltal, hogy növeli a csontok, a porcok, az inak és az ízületek rugalmasságát, egyben erősíti is azokat, hiszen sokkal stabilabbak és rugalmasabbak lesznek tőle. Ezenkívül a kutatások azt mutatják, hogy a megfelelő kollagénszint esetén enyhébbi lehet a sportolás következtében kialakuló ízületi fájdalom, továbbá csökken a sérülések esélye is, mivel a testünk sokkal jobban ellenáll így a behatásoknak.

A megfelelő kollagén ellátottság segítheti az izmok gyorsabb és hatékonyabb regenerációját, aminek köszönhetően izmokat építeni is könnyebben tudunk, hiszen ez a különleges fehérje támogatja az izomsejtek képzését, azaz a tömegnövelést. 

Enyhíthetünk az emésztési problémáinkon is ha megfelelő a kollagén szintje a szervezetnek, mert hozzájárul a bélrendszer normál működéséhez, segíti az egészséges bélfal fenntartását, aminek köszönhetően sokkal könnyebben tudja felvenni a szervezetünk a különböző fontos tápanyagokat, a vizet és az ásványi anyagokat, a kórokozók pedig nehezebben jutnak be.


A hialuronsav hatásai

A kollagén mellett van egy másik fontos fehérje, amelynek sokrétű hatása van a szervezetünkre, ez a hialuronsav.

Vízmegkötő tulajdonsága révén segít a bőrt hidratáltabbá, ezáltal feszesebbé tenni. Ennek eredményeként kisimítja a ráncokat. Erősíti a bőr védekezőképességét, felveszi a harcot a látványos öregedést okozó szabadgyökökkel, mindemellett pedig a gyulladásos folyamatok gyógyításában is fontos szerepet játszik.

Értékes tulajdonsága, hogy a sebek gyógyulási folyamatában is aktívan közreműködik. Ahogy már az imént szót ejtettünk róla: a gyulladásos folyamatokat gyógyítja, valamint a bőr saját védekezőképességének erősítése révén is támogatja a sebek mihamarabbi eltűnését.

Hasonló hatása van az ízületekre, mint az olajnak egy gép motorjában. Kenőanyagként funkcionál, ezért az ízületi panaszok esetén jelentős javulást lehet elérni az alkalmazásával. Éppen ezért az ortopédia és a reumatológia területén is jól ismert anyag a hialuronsav.


A marhakollagén

Ez egy természetesen előforduló fehérje, amely a szarvasmarhák egyes szöveteiben, egészen pontosan a porcaiban, a csontjaiban és az irhájában található meg. Ez a fajta kollagén egészen hasonlatos ahhoz, amely az emberi testben is megtalálható. A marhakollagén kiváló minőségű I. és III. típusú kollagénnel láthat el minket. Komplex módon képes megtámogatni a bőrünk, a hajunk, a körmeink, a szemünk, az ereink, az ízületeink és az izmaink egészségét, fiatalos működését.

A hidrolizált marhakollagén (más néven marhakollagén peptid) egy olyan kollagénfajta, amely hidrolízisen ment keresztül. Ezen eljárás során a kollagénfehérjéket kisebb molekulákra, úgynevezett kollagén peptidekre bontották. Mivel ezek a molekulák sokkal kisebbek, mint más kollagéntípusok, a szervezet könnyebben meg tudja emészteni és fel tudja használni különféle szükségleteihez.

A hidrolizált marhakollagén nagy mennyiségben tartalmaz két fontos aminosavat, a glicint és a prolint. Ezek az aminosavak fontos szerepet játszanak a szövetek erejének és rugalmasságának megőrzésében, valamint segítenek csökkenteni az öregedés jeleit, például a ráncokat és az ízületi kopásokat is. A marhakollagén főként I-es és III-as típusú fehérjében gazdag, ezáltal kiválóan alkalmas a csontok és a belek egészségének fenntartására, a sebek gyógyítására, valamint az ízületek (főleg az ízületi kenőanyag pótlásában), inak és porcok erősítésére.

Kollagén italok

A marhakollagén azért szerencsés alapanyag választás, mert több fajta, több típusú kollagén is megtalálható benne, amely nagyon hasonló az emberi szervezet saját kollagén fehérjéjéhez. Folyékony állapotban fogyasztva pedig igazán jó ízű, egyszerűen és könnyen fogyasztható termékhez juthatunk hozzá.

A kollagén ital napi adagonként 10.000 mg hidrolizált marhakollagént tartalmaz, valamint megtalálható benne még néhány olyan összetevő is, amelyek növelik a kollagén hatékonyságát. Érdemes tudni, hogy folyékony formában fogyasztva a kollagén gyorsan felszívódik, és a benne lévő anyagok könnyebben beépülnek a szövetekbe, így a hatása is gyorsabb és hatékonyabb lehet, mint a porított formának.

A magas minőségű kollagén ital a szervezetnek fontos összetevőkkel két változatban is elérhető a Magna G&T webáruházban, narancsos és erdei bogyós gyümölcsös ízben. Mindkettő esetében kiemelt figyelmet fordítottunk a finom ízvilágra, hogy a fogyasztása kellemes legyen. Kóstolja meg a nagyszerű kollagén italainkat Ön is, nem fog csalódni!

Abonniere unseren Newsletter!

Aktionen, Neuheiten, Deals direkt für Sie!