Kollagén és hialuronsav - Fitten kívül és belül

Kollagén és hialuronsav - Fitten kívül és belül

Minden, amit a kollagénről tudni érdemes Du liest Kollagén és hialuronsav - Fitten kívül és belül 5 Minuten Weiter A CBD olajok használata külsőleg

A kollagén a nevét egy görög szóból kapta, amelynek a jelentése az, hogy ragasztó. Ez nyilvánvalóan a testünket összetartó képességére utal. A kollagén tehát az emberi szervezetben is megtalálható fehérje.

Elsősorban a csontokban, a porcokban és a bőrben számottevő a jelenléte. A kollagén mennyisége a kor előrehaladtával fokozatosan csökkenni kezd, ennek a folyamatnak a lassításában, a bőr- és kötőszövetek rugalmasságának fenntartásához segítséget nyújthat, ha külső forrásból, kívülről visszapótoljuk.

De mire is jó pontosan a kollagén? Ezt a sokoldalú anyagot nem csupán a bőrünkre gyakorolt hatás és az egyértelmű esztétikai előnyök miatt érdemes megjegyezni. Ebben a bejegyzésben bemutatjuk a kollagén legfontosabb pozitív tulajdonságait és a lehetséges eredményeket, amelyeket szó szerint a saját bőrünkön és testünk egyéb részein fogunk tapasztalni, ha megfelelő szintre emeljük ezen anyag bevitelét a szervezetünkbe.


A kollagén hatásai a szervezetünkre

Fiatalítja, rugalmassá teszi a bőrt

A kollagén egyik legismertebb tulajdonsága, hogy csökkenti a ráncokat és támogatja a bőrünk egészségét. Néhány kutatás azt is állítja, hogy a rendszeres kollagén bevitel képes csökkenteni a narancsbőrös területek mértékét, és annak láthatóságát.

A kollagénbevitel hatására többé nem egy elszíneződött, heges vagy ráncos arc fog visszanézni ránk a tükörből, mert az arcbőrünk kisimul és rendkívül puha lesz. Akár elismerő pillantásokat is bezsebelhetünk, a valódi életkorunkból pedig néhány évet biztosan letagadhatunk.


Erősíti a csontokat és az ízületeket

A csontjaink és az ízületeink egyik legfontosabb építőanyaga a kollagén. Ezeknek – csakúgy, mint az izmoknak – megfelelő aminosav ellátásra van szükségük, hogy egészségesek és épek maradhassanak. Ha mindezt megadjuk csontjaink és ízületeink számára, akkor lassíthatjuk azok öregedését, illetve megvédhetjük a mozgás okozta többletterhelés káros hatásaitól is.


Fokozza a teljesítményt és az izomépítést

Mivel az izomszövetnek is az egyik fő alkotóeleme a kollagén, így nem meglepő, hogy ha gyarapítani akarjuk az izmainkat, akkor szükség lesz erre az anyagra a fejlődéshez. A kollagén 1/3-a glicin aminosavból áll, amelynek az egyik legfontosabb szerepe, hogy a glükózból energiát állítson elő az izomszövet számára. 

Az arginin nevű összetevő pedig nem csak a kreatin előállításában játszik fontos szerepet. Olyan értágító hatással rendelkezik, amellyel megkönnyíti a vér, a tápanyagok és az oxigén szállítását a szerveinkbe, így elősegítve a magasabb teljesítményt, hogy több tápanyag épülhessen be a szervezetünkbe, és azt, hogy gyorsabban tudjunk regenerálódni egy-egy keményebb edzés után. 


Támogatja az emésztést

Ahhoz, hogy megfelelő tápanyagokkal lássuk el a szervezetünket, olykor nagyon sokat kell fogyasztani belőlük. Ez megterhelő lehet az emésztőrendszerünknek, és azonkívül, hogy kellemetlenségeket okozhat, még annak a veszélye is fennáll, hogy az elfogyasztott táplálék nagy része kárba vész, így feleslegesen ettünk belőle annyit. A kollagénben található glicin az emésztésre is hatással van, ugyanis megkönnyíti a többi aminosav felszívódását, amelyek egyébként irritációt okozhatnának a bélben.


A marhakollagén tulajdonságai

A legegyszerűbb és legtisztább megoldás a kollagén folyékony formában való bevitele, amelyhez ideális megoldás lehet a hidrolizált marhakollagént tartalmazó kollagén ital. Ez egy egyszerűen fogyasztható, jó ízű termék, amelyben megtalálható még néhány olyan összetevő, amelyek növelik a bevitt kollagén hatékonyságát.

A marhakollagént más megnevezésekkel is megtalálhatjuk, ha elkezdünk utána olvasni a témának, szarvasmarha porc, hidrolizált marhakollagén vagy marhakollagén peptidnek is nevezik.

Ez egy természetesen előforduló fehérje, ami a tehenek egyes szöveteiben (porcok, csontok és irha) található meg nagyobb mennyiségben. Ez a fajta kollagén nagyon hasonlít ahhoz, ami az emberi testben is található, és kiváló minőségű I-es és III-as típusú kollagénnel tud ellátni minket. Érdemes tudni, hogy az I-es és III-as típusú kollagén az egyik fő alkotórésze a bőrünknek, a hajunknak, a körmeinknek, az izmainknak, az ínszalagjainknak, a csontjainknak, az ínyünknek, a fogainknak, a szemünknek és az ereinknek is. Összeségében az I-es és III-as típusú kollagén több, mint a 90%-át teszik ki a testünkben található kollagéneknek.

A szarvasmarha kollagén gazdag aminosavakban és glicinben, amely anyagok jelenléte a szervezetben elengedhetetlen az erős DNS és RNS szálak építéséhez. Ezek esszenciális genetikai építőelemei a megfelelően működő testsejteknek.

A hialuronsav kapcsolata a kollagénnel

A kollagén hatása hialuronsavval felerősíthető. A hialuronsav igazából nem sav, hanem egy szénhidrát molekula, amely vizet köt meg a bőrünkben. A hialuronsavat is a szervezetünk állítja elő. A bőr öregedése, a ráncok elleni küzdelemben úgy segít bennünket, hogy támogatja a szervezet természetes kollagéntermelését és a bőr regenerálódását. A kollagén-hialuronsav kombináció garantálja a puha, hidratált bőrt.

A legjobb kollagén termék kiválasztásánál azt is fontos figyelembe venni, hogy tartalmaz-e C-vitamint is a készítmény, mivel az a kollagén felszívódását nagymértékben támogatja, így a kollagén hatása jobban tud érvényesülni.

A magas minőségű kollagén ital hialuronsavval és C-vitaminnal két változatban elérhető a Magna G&T webáruházban, NARANCSOS és ERDEI BOGYÓS GYÜMÖLCSÖS ízben. Mindkettőnél kiemelt figyelmet fordítottunk a finom ízvilág biztosítására. Próbálja ki Ön is, nem fog csalódni!

Üzletpolitikánk része a kapcsolattartás, vásárlóink és partnereink megkereséseit, kérdéseit szem előtt tartjuk. Vásárlóink közvetlen megkeresésére és kérdéseire is örömmel biztosítjuk a teret. Összetettebb kérdésekben pharmakológus, toxikológus kollégánk támogatásával igyekszünk megfelelő tanácsadást nyújtani.

Abonniere unseren Newsletter!

Aktionen, Neuheiten, Deals direkt für Sie!