Ha valaki egyszer írna egy könyvet, amiben csak kutya Guinness rekordok lennének, érdekes könyv lenne, telis tele olyan vicces, érdekes rekordokkal, amikre nem is gondoltál. Mi is összegyűjtöttünk 7 nagyon érdekes, vicces, különös rekordot.

A leghosszabb farok

Oké, direkt írtuk kicsit áthallásosra, de ettől még igaz minden szava. Megtaláltuk a világ leghosszabb farkú kutyáját, Keont, aki egyébként egy belga ír farkaskutya. Keon arról híres, hogy a farka, 30 inch-es, azaz 71 centis. Tekintélyt parancsoló, na.

A leghosszabb nyelvű kutya

Erről egyébként nagy vita van, mert van, aki aki arra esküszik, hogy egy pekingi palotapincsié a leghosszabb a nyelv, mert ő 11.5 centiről nyalogatna téged, de vannak akik szerint Brandyé a boxeré a leghosszabb, mert az övé 43 centi. A vita elméleti, mert vannak akik úgy vélik, hogy a leghosszabb nyelv az a leghosszabb nyelv, mások szerint pedig a kutya méreteihez arányban kellene megmérni. Így lehet a pincsi versenyben, mert a kutya hosszához képest az ő nyelve hosszabb mint a boxeré.  Legyen akárhogyan, de képzeld el, hogy a kutyád fél (!!!) méterre ül tőled, és megnyal. Bizarr.

A leggyorsabban gördeszkázó

Ez eléggé fura rekord, sok értelme nincs is, de a világon a leggyorsabban gördeszkázó kutya Norman. Ő 22 másodperc alatt gördeszkázott el 100 méterre. Mondjuk nem csak ebben jó, tud lóháton állni is.

A leghosszabb fül

Van egy basset hound amelyiknek majdnem 30 centis a füle. Persze, van neki is egy olyan kihívója, mint a csivava feljebb, csaj az ő trónköveletelője is, egy mosómedvekopó, akinek 35 centis a füle. De ezt még a világon senki nem erősítette meg. Meg ne kérdezd miért nem, mert mi sem értjük, elég lenne 10 másodperc lemérni

A legöregebb

Állítólag egy Max nevű beegle 29 éves és 9 hónapos, de ezt nagyon kételkedve mondjuk. Egyrészt azért, mert ez olyan mintha lenne 210 éves ember, másrészt, van egy kihívója, egy másik kutya amelyik állítólag 31 éves.

Legtöbb teniszlabda a pofában

Ez egy végletekig értelmetlen rekord, körülbelül olyan mintha valaki azt találná ki, hogy ő tud egy szörfdeszkán a legtovább orosz népdalokat hallgatni kazettás magnóról. De van ilyen rekord, és a rekorder Augie, egy golden retriever, aki 5 teniszlabdát tud egyszerre a szájában tartani. Állítólag ilyenkor boldog.

A leggazdagabb kutya

Egy kutya 2007-ben 12 000 000 dollárt örökölt a gazditól. Ezzel azonnal ő lett a világ leggazdagabb kutyája, és bár valószínűleg egész életében bélszínt evett, mára meghalt. Örököse nem volt, a pénz sorsa felől nincs infónk.

Categories: CIBAPET