Reggeli és esti bőrápolás az egészséges, hamvas bőrért

Reggeli és esti bőrápolás az egészséges, hamvas bőrért

Nyári bőrápolás Du liest Reggeli és esti bőrápolás az egészséges, hamvas bőrért 5 Minuten Weiter CBD krémek alkalmazása a gyakorlatban

Reggeli és esti bőrápolás az egészséges, hamvas bőrért

Most, hogy itt a nyár és vele együtt a napsütés és a forróság is megérkezett, folyamatosan melegünk van, izzadunk, egyre nagyobb felület látszik a bőrünkből, hiszen a ruházatunk a korábbiaknál jóval lengébb. Ilyenkor még inkább érdemes odafigyelni az arcápolás mellett a testünk ápolására is. Gondos ápolással sokat tehetünk azért, hogy bőrünk üdeségét megőrizzük.


A bőrápolás lépései – Arcápolási rutin kisokos

A rutin szó arra utal, hogy a bőrápolást rendszeresen végezzük, hiszen így lehet tartós és látványos eredményeket elérni, amellyel kivívhatjuk környezetünk elismerését, de elsősorban azért fontos, hogy szó szerint jól érezzük magunkat a bőrünkben.

Ahogy az életünkben több esetben is láthatjuk: egy-egy folyamat lépései meghatározott sorrendben kell következzenek, azok nem felcserélhetőek, egymásutániságuk nem keverhető össze. A bőrápolás is ilyen folyamat, hiszen: ha felcseréljük a lépéseit, akkor tönkre tehetjük a bőrünkre gondosan felvitt ápolószerek hatását.

Ha megtaláltad azokat a bőrápoló termékeket, amelyek a Te problémáidra kínálnak megoldást, akkor már csak meg kell ismerned, hogy milyen sorrendben alkalmazd ezeket. Nézzük végig azokat a lépéseket, amelyeket, ha beépítesz a mindennapi bőrápolási rutinodba, akkor azt fogod tapasztalni, hogy a bőröd egyre egészségesebb, szebb és ragyogóbb lesz.


Reggeli bőrápolás

  • Letisztítás
  • Az arcbőrödet alaposan meg kell szabadítanod a rárakódott szennyeződésektől, a sminkszerektől, illetve a normál bőrműködés során természetesen kiválasztódott anyagoktól. Ez az előkészítő művelet biztosítja, hogy az utána felvitt kozmetikumok fel tudjanak szívódni és kifejthessék jótékony hatásukat.

  • Koncentrált hatóanyagtartalmú szérum felvitele
  • A szérumok olyan tömény hatóanyag koncentrátumok, amik a bőr legmélyebb rétegeit is elérik, ott kifejtve hatásukat hosszú távra megalapozzák a bőr egészségét.

  • Szemkörnyék ápolás
  • A szem környékén lévő bőr vékonyabb, kevés faggyúmirigy található ezen a területen, könnyen kiszárad és ráncosodik. Ezért szükséges külön figyelmet fordítani erre a területre.

  • Hidratáló arckrém
  • Az arckrémektől leginkább azt várjuk, hogy ránctalanítsanak, hidratáljanak, feszessé és bársonyosan puhává varázsolják az arcbőrünket, miközben gyengéden táplálnak és regenerálnak.


    Esti bőrápolás

    A reggeli bőrápoló rutin lépéseit este is elvégezhetjük, közbe iktatva egy fontos lépést az arctisztítás után, ami pedig a hámlasztás. Ez az eljárás támogatja a bőrünk regenerálódását és a megújulását is segíti.

    További kiegészítő eljárás lehet az arcápolásban specifikus szérum és/vagy arcolaj használata. A szérumok olyan tömény hatóanyag koncentrátumok, amelyek a bőr legmélyebb rétegeit is elérik, és ott kifejtve hatásukat hosszú távra megalapozzák a bőr egészségét. A szérumokat az arctisztítás és esetleges hámlasztás után kell felvinni. Az olajokat mindig a bőrápolási rutin végén alkalmazzuk, de önállóan közvetlenül az arctisztítás után is felvihetőek. Puhítják és természetes módon akadályozzák meg a bőr túlzott vízvesztését.


    Krónikus és akut bőrproblémák – Mit tehetünk?

    Vörös, irritált, viszkető bőr kezelése

    Többféle bőrprobléma közül az egyik, amikor a bőrt viszkető bőrfelületek megjelenése jellemzi, amely vörös kiütések, pikkelyes foltok és más élettani elváltozások formájában jelenik meg. Fájdalmas lehet, mivel a viszketés állandó – ezért a folyamatos vakarás akár vérzést és a kivakart sebek hegesedését is okozhatja.

    A speciálisan kifejlesztett krém az irritált, viszkető bőr tünetei ellen hatásos, összetevői nyugtatják, hűsítik a beteg bőrt.


    Irritált, pattanásos bőr kezelése

    A bőrünkben a szőrtüszők kivezető nyílása mellett – főként az arcon, a hallójáratban a mellkason, háton, és a karok külső felszínén – elhelyezkedő faggyúmirigyek által termelt faggyút az a szőrszál segíti a bőrfelszínre. A faggyúmirigyek azonban fokozott faggyútermelés mellett könnyen eltömődhetnek.

    Van olyan krém, amelynek az összetétele kiválóan alkalmas lehet arra, hogy csökkentheti a viszketést,, amely tünetek a pattanások kísérőjelenségei lehetnek. . A krém enyhíti a tüneteket: liposzómák segítik a hatóanyagok beépülését, csökkenthetik a bőr viszketését, segíthetik a bőr vízháztartásának egyensúlyát, illetve vitaminokat és antioxidánsokat juttat a bőrbe.


    Száraz, pikkelyes bőr kezelése

    Viszkető, pikkelyes bőrfelületek, amelyek bárhol jelentkezhetnek a test teljes felületén, de főleg a hajlatokban jellemzőek. A fertőzött terület lilás vörös, fehér pikkelyekkel borított, de ez csak a látható tüneteket jelenti. Fokozódó probléma esetén kapcsolódhat hozzá ízületi fájdalom vagy gyengeség és ízületi merevség is.

    Létezik olyan egyedülálló összetételű liposzómás készítmény, amely kender kivonatot. Ezek az összetevők lehetővé teszik, hogy a krém hatóanyagai mélyen behatoljanak a bőrbe, oda, ahol leginkább szükség van rájuk. Így enyhíthetik a viszketést, segíthetik a bőr hidratációjának a megtartását, illetve fontos vitaminokkal és antioxidánsokkal való táplálását. A krém rendszeres használatával támogathatja a bőr szerkezeti és védelmi rendszereit.


    Általános tudnivalók krémek használatához

    A krémet vékony rétegben kell felvinni és gyengéden masszírozni a bőrbe, lehetőleg 2-3 alkalommal naponta. A rendszeres használat segíthet a kialakult bőrproblémák kezelésében.

    Az összetevőkről minden esetben fontos a használat előtt részletesen tájékozódni, hiszen azok bármelyikére való érzékenység esetén kerülni kell a krém használatát!

    Abonniere unseren Newsletter!

    Aktionen, Neuheiten, Deals direkt für Sie!